Facebook Instagram

Články od autora: Klára Kvitová (77)

Demi glace

Dlouhé zimní večery? Čas na dlouhé tažení demi glacu!

288

Bryndáček

Oponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!

107

Salsiccia

Italská klobáska v českém řeznictví? Proč ne!

188

Řeznické nože

Které z nich řezníci nedají z ruky a hodí se i na doma?

188

Přeštíci z Mladotic

Jak si žijí a kdo se o ně stará? Reportáž z místa, kde pro vás chovají spokojené a řádně vykrmené přeštíky.

279

Krkovice

Když se řekne vepřové na gril, co se vám vybaví jako první? Krkovice!

572

Čestr

Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.

283

Mokré zrání masa

Jak probíhá nejrozšířenější způsob zrání hovězího masa?

2420

Slanina

Taky si objednáváte anglickou snídani jen kvůli křupavé slanině?

2092

Steak z loupané plece

V angličtině se mu říká flat iron – ploché železo. Má totiž výraznou, skutečně železitou chuť.

1860

Špekáček na scénu!

Jak poznáte ten pravý? Je v něm vepřové a hovězí maso, a hlavně kousky špeku – ostatně díky nim získal své jméno.

485