Facebook Instagram

Články od autora: Klára Kvitová (107)

Špekáček na scénu!

Jak poznáte ten pravý? Je v něm vepřové a hovězí maso, a hlavně kousky špeku – ostatně díky nim získal své jméno.

1789

Demi glace

Dlouhé zimní večery? Čas na dlouhé tažení demi glacu!

5286

Bryndáček

Oponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!

848

Salsiccia

Italská klobáska v českém řeznictví? Proč ne!

8788

Řeznické nože

Které z nich řezníci nedají z ruky a hodí se i na doma?

905

Přeštíci z Mladotic

Jak si žijí a kdo se o ně stará? Reportáž z místa, kde pro vás chovají spokojené a řádně vykrmené přeštíky.

1021

Krkovice

Když se řekne vepřové na gril, co se vám vybaví jako první? Krkovice!

2934

Čestr

Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.

1603

Mokré zrání masa

Jak probíhá nejrozšířenější způsob zrání hovězího masa?

11693

Slanina

Taky si objednáváte anglickou snídani jen kvůli křupavé slanině?

7911

Steak z loupané plece

V angličtině se mu říká flat iron – ploché železo. Má totiž výraznou, skutečně železitou chuť.

8113