Facebook Instagram

Články od autora: Klára Kvitová (128)

Wagyu à la shabu shabu z Čestru

Tenké plátky roštěné z wagyu podávané s horkým dvojitým vývarem s shitake a omáčkou se žloutkem a vývarem ze sušeného celeru – takhle se v Čestru servíruje japonské wagyu z Tottori!

36

Špekáček na scénu!

Jak poznáte ten pravý? Je v něm vepřové a hovězí maso, a hlavně kousky špeku – ostatně díky nim získal své jméno.

1885

Demi glace

Dlouhé zimní večery? Čas na dlouhé tažení demi glacu!

5866

Bryndáček

Oponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!

1006

Salsiccia

Italská klobáska v českém řeznictví? Proč ne!

9659

Řeznické nože

Které z nich řezníci nedají z ruky a hodí se i na doma?

964

Přeštíci z Mladotic

Jak si žijí a kdo se o ně stará? Reportáž z místa, kde pro vás chovají spokojené a řádně vykrmené přeštíky.

1102

Krkovice

Když se řekne vepřové na gril, co se vám vybaví jako první? Krkovice!

3060

Čestr

Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.

1775

Mokré zrání masa

Jak probíhá nejrozšířenější způsob zrání hovězího masa?

12580

Slanina

Taky si objednáváte anglickou snídani jen kvůli křupavé slanině?

8216

Steak z loupané plece

V angličtině se mu říká flat iron – ploché železo. Má totiž výraznou, skutečně železitou chuť.

8720