Recepty
Uvařte si jedno z nejoblíbenějších jídel Lokálů!
Partie
U Kalendů je od začátku zapojili do hry a na menu. Zeptali jsme se, jak vnitřnosti upravovat, abyste z nich dostali to nejlepší!
Partie
Techniky
Využijete je na steaky i dlouhé pečení!
Recepty
Techniky
Jak udělat silný vývar ještě silnější? Dejte mu dva dny!
Partie
Techniky
Máme pro vás tipy, co by nemělo chybět ve výbavě každého podzimního táborníka!
Recepty
Tenké plátky roštěné z wagyu podávané s horkým dvojitým vývarem s shitake a omáčkou se žloutkem a vývarem ze sušeného celeru – takhle se v Čestru servíruje japonské wagyu z Tottori!
Techniky
Základní stavební kameny receptu na dobrou omáčku je čas a dobře zvolené maso!
Techniky
Směs čtyř pepřů vyhoďte! Každý se hodí na něco jiného!
Grilování
Techniky
Vytěžte z přeštíka maximum!
Recepty
Techniky
Po čem sáhnout, aby vám dokonalé carpaccio nezruinovalo peněženku?
Recepty
Jemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!
Techniky
Co se naučíte od řezníků a šéfkuchařů Ambiente na kurzech vaření, ve kterých hraje hlavní roli maso?
Řemeslo
K dobrému masu patří kvalitní pepř! Prozradíme vám, jak ho poznáte a co od jeho chuti čekat!
Recepty
Dlouhé pečení a pak krátké trhání!
Recepty
Jednoduchý recept, ke kterému budete potřebovat hlavně dvě zásadní ingredience – dobré maso a teploměr!
Grilování
Může uhlí ovlivnit chuť jídla?
Grilování
Techniky
Teploměr do ruky a jdeme se na to podívat!
Grilování
Recepty
Masem to začíná, ale rozhodně nekončí! Jakými přílohami si zpestřit grilování?
Grilování
Pro princezny, tygry i mláďata!
Grilování
Proč se vyplatí schovat si popel po grilování?
Partie
Odpověď jsme našli v Japonsku!
Partie
Za všechno může husté mramorování!
Grilování
Co pořídit do grilovací výbavy?
Grilování
Přiznejme si to, vytáhnout tekutý podpalovač je trochu ostuda. Naučíme vás to lépe!
Partie
Jak řezníci z Amasa hledali dokonalé mléčné telecí
Recepty
Ve svérázné kombinaci s topinkou s uzeným morkem!
Partie
Přesvědčíme vás, že lahodné jehněčí není jen kotletka a kolínko!
Techniky
Žádné „přiměřeně“! Při výrobě uzenin je třeba striktně dodržovat recepturu. Tady jsou základní pravidla.
Carpaccio jako královský pokrm? Jezevčík v rohlíku nebo tatarák naklepávaný pod sedly koní? Všechno je možné!
Recepty
Jednoduchý recept, velká paráda na talíři!
Recepty
Tipy z Kantýny, Čestru i Brasileira!
Recepty
Ikonické maso brazilského churrasca u vás doma? Jde to!
Techniky
Bujón, consommé, infuze, nebo redukce?
Řemeslo
Jak rozumět zabijačkové hantýrce?
Techniky
Období grilovaček je daleko – rozpalte pánev!
Recepty
Pusťte se do slavnostních receptů, na které přes rok nemáte čas!
Všechny dárky pořídíte online nebo v centru Prahy!
Recepty
Předkrm jako stvořený na silvestrovskou párty!
Recepty
Rady šéfkuchaře Café Savoy!
Techniky
Rady, jak správně upéct kus masa v celku, od šéfkuchaře Čestru!
Recepty
Uvařte si doma vývar, který vás zvedne ze židle!
Techniky
I hovězí burger může chutnat pokaždé jinak. Stačí vědět, jaké vybrat maso!
Kvalitní maso a jemné dochucení – to je vše, co sušené maso potřebuje. Jak se v Amase vyrábí Přeštík a Čestr do kapsy?
Recepty
Víme, jak namíchat a usmažit dokonale šťavnatý holanďák. Pusťte se do toho s námi!
Reportáž z nového kurzu ve vzdělávacím centru UM s řezníkem Františkem Kšánou! Co všechno se naučíte?
Recepty
Jaké maso použít a jak s ním pracovat? Návod od řezníků z Našeho masa!
Grilování
Rozšiřte si chuťové i grilovací obzory!
Partie
Jak poznáte ten pravý? Je v něm vepřové a hovězí maso, a hlavně kousky špeku – ostatně díky nim získal své jméno.
Rozhoduje výška masa, jemné naklepání a dopečení v troubě.
Recepty
Zvládnete to stejně dobře jako vaše babička!
Grilování
Držte se našich pravidel a u grilu zaválíte!
Recepty
Co má italský malíř společného s tenkými plátky syrové svíčkové?
Recepty
Už víte, co budete vařit o svátcích?
Recepty
Rodinný recept řezníka Jirky Michala
Recepty
Uvařte si ji stejně jako na plotně v Kuchyni!
Recepty
Rozpalte troubu, a jdeme na to!
Recepty
V jednoduchosti je krása – to platí i u hamburgeru!
Recepty
Polívka je grunt – a u vývaru to platí dvojnásob!
Recepty
Výrazná chuť hovězího krku a pikantnost černého pepře!
Řemeslo
Co jsou „bílé žilky“ v mase vlastně zač?
Techniky
Které zlozvyky vám můžou steak pokazit?
Partie
Ta z přeštíka je šťavnatá a chuťově výrazná!
Recepty
Poradíme jak ho vybrat a přihodíme i recept od kuchaře z Amasa!
Na co se dále využívají odpady, které při řeznické práci vznikají?
Recepty
Dlouhé zimní večery? Čas na dlouhé tažení demi glacu!
Kde se vzala a proč je tolik oblíbená v Africe?
Recepty
Majstrštyk pro slavnostní příležitosti!
Recepty
Tenoučké a báječně ochucené. Takhle si ho připravíte doma!
Partie
Steak, se kterým si šplhnete!
Partie
Zkuste na Vánoce něco nového!
Recepty
Zkuste jednou něco jiného než krkovičku nebo kotletu!
Partie
Steak, ve kterém se zhlédnete!
Recepty
Jak na křupavou kůrčičku? Kuchaři z Kantýny poradí.
Stará řeznická tradice ožívá 1. 12. na dvorku Bokovky!
Partie
Oponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!
Proč je právě jejich maso ideálně mramorované a hodí se na steaky?
Recepty
Díky které ingredienci je tak skvělý? Recept vám naservíruje šéfkuchař František Skopec.
Italská klobáska v českém řeznictví? Proč ne!
Recepty
Jaké jsou triky šéfkuchařů z Kantýny, aby kotleta držela pohromadě a měla křupavou kůrčičku?
Partie
Čtyři týdny čekání na tu pravou šunku z přeštíka!
Partie
Libovější ségra vysokého roštěnce!
Recepty
Pomalu pečené maso a čerstvý, křupavý chleba? Téhle dvojici to bude klapat vždycky!
Partie
Máte chuť na jemné i výrazně mramorované maso? Na T-bonu najdete obojí!
Grilování
Věděli jste, že i na druhu soli záleží?
Napoví směr svalového vlákna!
Které z nich řezníci nedají z ruky a hodí se i na doma?
Partie
Výrazné mramorování a jemná chuť. To je steak z masa plemene wagyu!
Recepty
Silná chuť kávy a hovězího steaku? Ano, to jde dohromady!
Jak si žijí a kdo se o ně stará? Reportáž z místa, kde pro vás chovají spokojené a řádně vykrmené přeštíky.
Když se řekne vepřové na gril, co se vám vybaví jako první? Krkovice!
Partie
Je libo ramínko, nebo raději plecko?
Techniky
Uřízněte si pořádný flák a neklepejte!
Recepty
Pár kroků k tomu, abyste z ní dostali to nejlepší.
Recepty
Prvotřídní steaky si žádají nápadité přílohy!
Proč chutná vyzrálý steak lépe?
Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.
Odkud pochází maso, které prodávají řezníci v pražské Dlouhé 39?
Jak probíhá nejrozšířenější způsob zrání hovězího masa?
Kde řezníci prokrastinují a zároveň hledají inspiraci?
Partie
Vyzrálý na steak, odleželý do hrnce!
Recepty
Tipy od řezníka a šéfkuchaře. Recept z Café Savoy jako bonus!
Techniky
Všechno předtím, než zůstane holá kost.
Recepty
Klíč k úspěchu? Teploměr!
Na co všechno se hodí řeznické sekery?
Techniky
Jak se vyrábí párek z Našeho masa? Tady je návod krok po kroku.
Partie
Biftek rovná se svíčková!
Recepty
Jak si doma připravit krásně šťavnatý řízek s křupavou strouhankou?
Grilování
To nejdůležitější přichází nakonec!
Partie
Taky si objednáváte anglickou snídani jen kvůli křupavé slanině?
Partie
V angličtině se mu říká flat iron – ploché železo. Má totiž výraznou, skutečně železitou chuť.
Techniky
Dobře namleté maso – to je u burgeru základ!
Recepty
Doma si ho teď můžete užít stejně jako na stojáka v řeznictví!
Partie
Výrazné tukové krytí je alfou a omegou chuti!
Recepty
Proč ji zkusit? Je plná bylinek a skvěle se hodí k hovězím steakům!
Recepty
Znáte vůbec někoho, kdo by nemiloval tatarák?
Čemu vděčíme za křupavou kůrčičku na steaku?
Partie
Máte chuť na libovější, nebo prorostlejší maso? Na kotletě z přeštíka najdete obojí.