Facebook Instagram

Články od autora: Klára Kvitová (67)

Bryndáček

Oponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!

64

Salsiccia

Italská klobáska v českém řeznictví? Proč ne!

115

Řeznické nože

Které z nich řezníci nedají z ruky a hodí se i na doma?

96

Přeštíci z Mladotic

Jak si žijí a kdo se o ně stará? Reportáž z místa, kde pro vás chovají spokojené a řádně vykrmené přeštíky.

252

Krkovice

Když se řekne vepřové na gril, co se vám vybaví jako první? Krkovice!

358

Čestr

Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.

191

Mokré zrání masa

Jak probíhá nejrozšířenější způsob zrání hovězího masa?

1432

Slanina

Taky si objednáváte anglickou snídani jen kvůli křupavé slanině?

1218

Steak z loupané plece

V angličtině se mu říká flat iron – ploché železo. Má totiž výraznou, skutečně železitou chuť.

1227

Špekáček na scénu!

Jak poznáte ten pravý? Je v něm vepřové a hovězí maso, a hlavně kousky špeku – ostatně díky nim získal své jméno.

425