Facebook Instagram

Články od autora: Klára Kvitová (80)

Špekáček na scénu!

Jak poznáte ten pravý? Je v něm vepřové a hovězí maso, a hlavně kousky špeku – ostatně díky nim získal své jméno.

1464

Demi glace

Dlouhé zimní večery? Čas na dlouhé tažení demi glacu!

3999

Bryndáček

Oponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!

531

Salsiccia

Italská klobáska v českém řeznictví? Proč ne!

7015

Řeznické nože

Které z nich řezníci nedají z ruky a hodí se i na doma?

749

Přeštíci z Mladotic

Jak si žijí a kdo se o ně stará? Reportáž z místa, kde pro vás chovají spokojené a řádně vykrmené přeštíky.

758

Krkovice

Když se řekne vepřové na gril, co se vám vybaví jako první? Krkovice!

2436

Čestr

Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.

1310

Mokré zrání masa

Jak probíhá nejrozšířenější způsob zrání hovězího masa?

9251

Slanina

Taky si objednáváte anglickou snídani jen kvůli křupavé slanině?

6917

Steak z loupané plece

V angličtině se mu říká flat iron – ploché železo. Má totiž výraznou, skutečně železitou chuť.

6982