Facebook Instagram

Články od autora: Klára Kvitová (80)

Špekáček na scénu!

Jak poznáte ten pravý? Je v něm vepřové a hovězí maso, a hlavně kousky špeku – ostatně díky nim získal své jméno.

684

Demi glace

Dlouhé zimní večery? Čas na dlouhé tažení demi glacu!

841

Bryndáček

Oponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!

139

Salsiccia

Italská klobáska v českém řeznictví? Proč ne!

1203

Řeznické nože

Které z nich řezníci nedají z ruky a hodí se i na doma?

255

Přeštíci z Mladotic

Jak si žijí a kdo se o ně stará? Reportáž z místa, kde pro vás chovají spokojené a řádně vykrmené přeštíky.

315

Krkovice

Když se řekne vepřové na gril, co se vám vybaví jako první? Krkovice!

992

Čestr

Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.

392

Mokré zrání masa

Jak probíhá nejrozšířenější způsob zrání hovězího masa?

3336

Slanina

Taky si objednáváte anglickou snídani jen kvůli křupavé slanině?

2793

Steak z loupané plece

V angličtině se mu říká flat iron – ploché železo. Má totiž výraznou, skutečně železitou chuť.

2898