Facebook Instagram

10 tipů na dárky pro masaře

574
10. prosince 2018 Autor: Klára Kvitová

Udělejte radost domácím kuchařům a milovníkům masa! S našimi tipy vystřihnou perfektně upečený rostbíf, troufnou si na domácí klobásy nebo naklepou nejjemnější carpaccio. A máme tip i pro ty, kteří si na vaření nepotrpí.

Nože Dick
Nožů na vykosťování, porcování a okrajování je spousta. Naši řezníci už roky používají nože značky Dick. Spoustu druhů najdete v e-shopu Našeho masa. Všem, kdo mají rádi přípravu steaků a grilování, udělá radost steaková sada čtyř kovaných nožů. Dobře drží v ruce, takže s nimi bez otlačků naporcujete steaky pro celý regiment.

Plochá palička na carpaccio
Jste odhodlání vrhnout se na vlastnoruční přípravu carpaccia? Bez ploché paličky to nepůjde. Šéfřezník Kantýny Jirka Michal doporučuje pro domácí použití tuhle od Tescomy.

Poučné knížky
Chystáte se na svoje první domácí klobásy? Dejte se do toho s knihami, které doporučuje řezník František Kšána z Našeho masa. S knihou České masné výrobky Václava Šedivého se vrátíte ke kořenům českého uzenářského umění. Učebná kniha uzenářství a řeznictví Josefa Achrera vás zase seznámí s nejstaršími recepturami masných výrobku od roku 1890. Knihy koupíte v e-shopu Našeho masa.

Mlýnek na maso
Ruční mlýnek je základ každé kuchyně. Před použitím ho však vždy vychlaďte – při mletí totiž vzniká teplo a maso by se mohlo rychleji kazit. Jirkovi Michalovi z Kantýny se osvědčil ruční litinový mlýnek č. 10 od značky Porkert.

Outfit pro srdcaře
Pokud vaši blízcí fandí Našemu masu, určitě jim uděláte radost černou nebo bílou zástěrou s výšivkou srdce. Přidejte kšiltovku, a kuchařský outfit na letní grilovačku je kompletní!

Tvarovačka na burgery
Jak vytvarovat maso na burgery, aby se rovnoměrně propeklo? Dozvíte se to z našeho videa  – a hliníkovou tvarovačku s teflonovým povrchem, na kterou nedají dopustit v Kantýně, pořídíte v e-shopu Masoprofitu.

Teploměr
Nezbytnost při přípravě rostbífu! S vpichovým teploměrem pro kontrolu vnitřní teploty už maso nikdy nepropečete víc, než je třeba. K dostání například na webu Masoprofitu.

Sekáček
V kuchyních našich babiček patřil k základní výbavě, dneska už to není samozřejmost. Sekáček se bude hodit hlavně těm, kdo rádi pečou větší kusy masa s kostí. Šéfřezník Kantýny Jirka Michal doporučuje vybrat si v řeznických potřebách Herold.

Palička
Při přípravě masových rolád, řízků nebo španělských ptáčků se bez ní neobejdete. Jirka Michal si pochvaluje tu od firmy BergHOFF.

Večeře od kosti
Večer plný klasických řeznických jídel i netradičních podpultovek. To všechno s výkladem mistra řezníka, který je hostům celou dobu k dispozici. Steaky, vnitřnosti nebo třeba čerstvé řeznické carpaccio!

Vstupenky na Večeři od kosti na konkrétní termín si objednáte na portálu GoOut. Poukázku bez konkrétního data – obdarovaný si pak může termín rezervovat sám – zakoupíte osobně v Kantýně. 

Z čeho vařit svíčkovou na smetaně

Načíst další článek...