Facebook Instagram

13 tipů na dárky pro milovníky masa

400
9. prosince 2019 Autor: Klára Kvitová

Takhle vypadá dopis Ježíškovi každého masaře! S našimi tipy vystřihne perfektně upečený rostbíf, troufne si na domácí klobásy, zručně namele maso na tatarák nebo si pochutná na degustační večeři plné toho nejkvalitnějšího masa.

Nože Dick
Nožů na vykosťování, porcování a okrajování je spousta. Naši řezníci už roky spoléhají na nože značky Dick. Spoustu druhů najdete v e-shopu Našeho masa.

Talíře z Našeho masa
České maso nejlíp chutná z českého porcelánu. Srdcové logo Našeho masa, husí stehno nebo steak stačí si jen vybrat! Talíře pořídíte v Našem mase, v e-shopu nebo ve vánočním obchodě Jídlo a radost v přízemí Pizzy Nuova na adrese Revoluční 1.

Plochá palička na carpaccio
Chystáte se na vlastnoruční přípravu carpaccia? V tom případě nutně potřebujete plochou paličku. Řezník Jirka Michal na doma doporučuje tuhle od Tescomy.

Poučné knížky
Rádi byste si zkusili vyrobit domácí klobásky? Dejte se do toho s knihami, které doporučuje řezník František Kšána z Našeho masa. S publikací České masné výrobky Václava Šedivého se vrátíte ke kořenům českého uzenářského umění. Učebná kniha uzenářství a řeznictví Josefa Achrera vás zase seznámí s nejstaršími recepturami, a to už od roku 1890. Knihy koupíte v e-shopu nebo přímo v řeznictví či pasáži.

Mlýnek na maso
Ruční mlýnek je základ každé kuchyně a využijete ho nejen při přípravě tataráku. Před použitím ho vždy vychlaďte – při mletí totiž vzniká teplo a maso by se mohlo rychleji kazit. Jirkovi Michalovi z Našeho masa se osvědčil ruční litinový mlýnek č. 10 značky Porkert.

Outfit pro srdcaře
Pokud vaši blízcí fandí Našemu masu, určitě jim uděláte radost černou nebo bílou zástěrou s vyšitým srdcem. Přidejte kšiltovku, plátěnku, a kuchařský outfit na letní grilovačku je kompletní! Zástěru pořídíte i ve vánočním obchodě Jídlo a radost v přízemí Pizzy Nuova, Revoluční 1.

Mohlo by vás zajímat
Pečený bůček z Kantýny

Jak na křupavou kůrčičku? Kuchaři z Kantýny poradí.

Více zde

Tvarovačka na burgery
Jak vytvarovat maso na burgery, aby se propeklo pěkně rovnoměrně? Dozvíte se to z našeho videa – a hliníkovou tvarovačku s teflonovým povrchem, na kterou nedají dopustit v Kantýně, si objednáte v e-shopu Masoprofitu

Teploměr
Nezbytnost při přípravě rostbífu a mas pečených v celku! S vpichovým teploměrem pro kontrolu vnitřní teploty se vám už nikdy nestane, že maso propečete víc, než jste chtěli. K dostání například na webu Masoprofitu.

Sekáček
V kuchyních našich babiček patřil k základní výbavě, dnes už to není samozřejmost. Sekáček se bude hodit hlavně těm, kdo rádi pečou větší kusy masa s kostí. Vyberete si například v řeznických potřebách Herold.

Palička
Zásadní pomůcka při přípravě masových rolád, řízků nebo španělských ptáčků. Jirka Michal si pochvaluje tu od firmy BergHOFF

Večeře od kosti
Večer plný klasických řeznických jídel i netradičních podpultovek. To všechno s výkladem mistra řezníka, který je vám celou dobu k dispozici. Steaky, vnitřnosti, nebo třeba čerstvé řeznické carpaccio! 

Vstupenky na Večeři od kosti na konkrétní termín si objednáte na portálu GoOut. Pro poukázku bez předem určeného data – obdarovaný si pak může termín rezervovat sám – si skočte do Kantýny.

Kbelík plný dobrot
Víte přesně, co má váš masař nejraději? Nadělte mu kyblík plný jeho oblíbených delikates. Objednáte v e-shopu Našeho masa.

Dárková poukázka
Obdarujte masaře nabitou poukázku, ať si užije hostinu podle svých představ. Na dobrém mase si pochutná ve všech restauracích Ambiente, nebo si ho může nakoupit v Našem mase či Kantýně. Na libovolnou hodnotu vám poukázku nabijí ve vánočním obchodě Jídlo a radost v přízemí Pizzy Nuova na adrese Revoluční 1, k dostání je i v e-shopu.

Kam na nákup?

Suroviny na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Vánoční vinná salsiccia z Našeho masa

Načíst další článek...