Facebook Instagram

Carpaccio z Pizzy Nuova

380
18. prosince 2019 Autor: Klára Kvitová Foto: Aneta Vrkotová

Syrové plátky žampionů a hovězí maso? Přesvědčte se, že právě tohle je nejlahodnější kombinace, a zkuste carpaccio podle kuchařů z Pizzy Nuova. Plochou paličku do ruky, a jdeme na to!

Na 4 porce potřebujete:
320 g malého ořechu
houbový olej
lanýžový olej
maldonská sůl
celý pepř
120 syrových žampionů, nakrájených na tenké plátky
hrst lístků hladkolisté petržele
kapary z medvědího česneku (můžete použít i klasické)

  1. Vyndejte maso z lednice a hned ho krájejte na tenké plátky.
  2. Jednotlivé plátky vložte mezi dva pečicí papíry. Plochou paličkou maso opatrně rozklepejte do stran tak, aby pokrylo celý talíř.
  3. Přendejte na talíř, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Decentně pokapejte houbovým a lanýžovým olejem. Oleje jsou velmi aromatické, proto stačí opravdu jen pár kapiček.Ozdobte plátky žampionů, lístky petržele a na závěr přidejte několik kuliček kaparů.
Mohlo by vás zajímat
Carpaccio z Kantýny

Co má italský malíř společného s tenkými plátky syrové svíčkové?

Více zde

Veverka

Načíst další článek...