Facebook Instagram

Dvoudenní vývar z Čestru

30. října 2023 Autor: Klára Kvitová Foto: Vojtěch Tesárek

Na vývar se vyplatí počkat. V Čestru čekají dokonce dva dny a přidávají do něj sušenou zeleninu, která chuť vývaru ještě zesílí. Nakupte hovězí kosti, nasušte si zeleninu a pusťte se do něj podle receptu šéfkuchaře Pavla Brichzina.

Na vývar:

10 kg hovězích kostí

20 l vody

2 slepičí stehna

4 bobkové listy

10 kuliček nového koření

15 kuliček pepře

sůl

Na sušenou zeleninu:

500 g mrkve

500 g celeru 

250 g petržele

2 cibule

půl paličky česneku

Všechnu zeleninu nakrájejte a usušte v sušičce.

  1. Kosti dejte do hrnce a zalijte vodou až po okraj. Pomalu zahřívejte na mírném plameni. Voda nesmí vařit. Jakmile se začnou objevovat malé bublinky, ztlumte plamen na minimum. Pěnu nesbírejte.
  2. Přihoďte slepičí stehna a koření. Mírně osolte. Takto vývar táhněte přes noc. 
  3. Druhý den ráno seberte přebytečný tuk a uchovejte ho na později. Pokud se během noci vyvařilo hodně vody, můžete ji dolít. Přidejte sušenou zeleninu a nechte táhnout další den a noc.
  4. Ráno hotový vývar sceďte přes plátno. Podle chuti dosolte. Můžete také přidat tuk, který vám zbyl z prvního dne vaření. 
  5. Podávejte se zastřeným vejcem, s nudlemi nebo zeleninou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Čestr (@restaurace_cestr)

Mohlo by vás zajímat
Dvojitý vývar z Café Savoy

Uvařte si doma vývar, který vás zvedne ze židle!

Více zde

Buřty a špekáčky na ohni: s čím chutnají nejlépe

Načíst další článek...