Na vývar:
10 kg hovězích kostí
20 l vody
2 slepičí stehna
4 bobkové listy
10 kuliček nového koření
15 kuliček pepře
sůl
Na sušenou zeleninu:
500 g mrkve
500 g celeru
250 g petržele
2 cibule
půl paličky česneku
Všechnu zeleninu nakrájejte a usušte v sušičce.
- Kosti dejte do hrnce a zalijte vodou až po okraj. Pomalu zahřívejte na mírném plameni. Voda nesmí vařit. Jakmile se začnou objevovat malé bublinky, ztlumte plamen na minimum. Pěnu nesbírejte.
- Přihoďte slepičí stehna a koření. Mírně osolte. Takto vývar táhněte přes noc.
- Druhý den ráno seberte přebytečný tuk a uchovejte ho na později. Pokud se během noci vyvařilo hodně vody, můžete ji dolít. Přidejte sušenou zeleninu a nechte táhnout další den a noc.
- Ráno hotový vývar sceďte přes plátno. Podle chuti dosolte. Můžete také přidat tuk, který vám zbyl z prvního dne vaření.
- Podávejte se zastřeným vejcem, s nudlemi nebo zeleninou.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
