Na 4 porce potřebujete:
Příprava: 2 hodiny
100 g hovězího loje
½ kg najemno nakrájené cibule
400 g masa z hovězího krku
1 hrst celého černého pepře
1,2 l hovězího vývaru
300 g sádla
37 g hladké mouky
1 lžičku drceného kmínu
sůl a pepř k dochucení
600 g rýže k podávání
- Na hovězím loji osmahněte cibuli do světle hnědé barvy. Mezitím si nakrájejte maso na menší kousky.
- Kuličky pepře nasucho opražte na pánvi a pak je spolu s masem přidejte k cibuli. Opečte hovězí ze všech stran. Podlijte ho trochou vývaru, aby bylo ponořené, přidejte kmín a pomalu duste.
- Po hodině a půl by maso mělo být dostatečně měkké. Vyndejte ho z hrnce a šťávu dolijte zbylým vývarem. Přiveďte k varu.
- Připravte si sádlovou jíšku. Do rozpuštěného sádla vmíchejte mouku a restujte dozlatova. Hotovou jíškou zahustěte vývar s masem a pořádně promíchejte. Omáčku přeceďte přes jemné síto.
- Vraťte maso do omáčky, osolte a opepřete. Můžete přidat i pár kuliček pepře z cedníku.
- Servírujte s dušenou rýží.
