Facebook Instagram

Jak rozpálit gril bez podpalovače

9. května 2023 Autor: Klára Kvitová

Ke správně rozpálenému grilu vedou tři kroky – stačí vybrat si ten váš!

Rozdělejte oheň

Nejjednodušší, i když pro některé zdlouhavá cesta je rozdělat v grilu oheň a nechat jej vyhořet na žhavé uhlíky. Větší kusy pak rozbijte a vzniklé uhlíky důkladně prohrabejte, aby byl žár rovnoměrný.

Přihoďte dřevěné uhlí

Druhá varianta je malinko ohni pomoct přihozením uhlíků. Jakmile to hoří, vsypte dřevěné uhlí a počkejte, až se pořádné rozpálí. Nechte oheň vyhasnout, prohrábněte – a gril je připravený.

Použijte přírodní podpalovač

Podpalovač není sprosté slovo, jen je třeba vyhnout se tuhým a tekutým chemickým variantám. Jakákoli chemická látka v grilu může ovlivnit chuť jídla. Na trhu existují přírodní podpalovače ve formě kostek nebo slaměných motouzů. Tyto výrobky jsou zdravotně nezávadné a bez zápachu, takže volba je jasná. 

Mohlo by vás zajímat
10 základních rad, jak ugrilovat perfektní steak

Držte se našich pravidel a u grilu zaválíte!

Více zde

 

Zajistěte si vstup na univerzitu grilování!

Zajistěte si vstup na univerzitu grilování!

Tipy od šéfkuchařů, perfektně ugrilované steaky, nápadité omáčky i přílohy! To vše váš naučí šéfkuchaři a řezníci z Ambiente v pražském centru Um! Vyberte si kurz, který z váš udělá vyhlášeného hostitele!

Pepřová omáčka s fermentovaným kampotským pepřem

Načíst další článek...