Facebook Instagram

Játrové knedlíčky z Café Savoy: Pár ingrediencí, a oblíbená příloha do polévky je na světě!

21
23. ledna 2024 Autor: Klára Kvitová Foto: Vojtěch Tesárek

Slepičí vývar s nudlemi a knedlíčky je oblíbenou položkou na menu Café Savoy již řadu let. Obohaťte jimi i svou domácí polévku! Taky si je můžete připravit do zásoby, zamrazit – a při dalším vaření vývaru jako když je najdete.

Játra jsou bohatá na vitamíny a minerály, nicméně u spousty lidí je to buď, anebo – prostě je milují, nebo nenávidí. Ve druhé skupině se však najdou i tací, kteří je vezmou na milost právě v játrových knedlíčcích!

Suroviny na 8 porcí:

500 g kuřecích jater

140 g škvařeného sádla

20 g drceného česneku

2 vejce

5 g majoránky

250 g strouhanky

pepř a sůl podle chuti

  1. Játra očistěte od blan, namelte najemno a smíchejte se sádlem, česnekem, vejci, kořením a solí.
  2. Přisypte strouhanku a důkladně spojte.
  3. Těsto nechte vychladit. Pak už tvarujte jednotlivé knedlíčky.
  4. Knedlíčky vařte osolené ve vodě – jakmile vyplavou, jsou hotové.
Mohlo by vás zajímat
7 druhů vývaru

Bujón, consommé, infuze, nebo redukce?

Více zde

Jak si doma udělat škvarky: Je to jednoduché a levné

Načíst další článek...