Facebook Instagram

Kávová omáčka ke steaku

589
10. července 2019 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Káva, lanýžový olej, silný demi glace a máslo. Tyhle výrazné suroviny jsou základem kávové omáčky, která je stálou položkou v nabídce Kantýny. Její intenzivní chuť a hedvábná textura skvěle doprovodí hovězí maso připravené na grilu. Zkuste ji podle receptu zástupce šéfkuchaře Pavla Brichzina.

Na 4 porce potřebujete:

160 ml hovězího demi glace
20 ml espressa
60 g stařeného hovězího loje, nakrájeného na kostičky (koupíte v řeznictví v Kantýně)
snítka tymiánu
20 g másla
2 polévkové lžíce lanýžového oleje
2 g mletého černého pepře

  1. V hrnci rozpusťte demi glace, přidejte kávu, lůj a tymián. Zahřejte a nechte chvíli provařit. 
  2. Sundejte z plamene, přidejte máslo, lanýžový olej i pepř a odstraňte tymián. Už nezahřívejte. Počkejte, až se máslo rozpustí, a promíchejte. Podávejte ke grilovanému hovězímu.

Kam na nákup?

Suroviny na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Přeštíci z Mladotic

Načíst další článek...