Facebook Instagram

Omáčka chimichurri

4469
18. července 2018 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Namočit kvalitní steak přes noc do marinády –  to někteří kuchaři považují za jeden z největších prohřešků vůči hovězímu masu. Hotový steak už ale dochucujte dle libosti. Argentinská omáčka chimichurri chuť masa podpoří, a přitom nepřebije. Zkuste si ji doma připravit tak, jak ji dělá šéfkuchař Kantýny Pavel Straka.

Suroviny na 10 porcí:

  • 8 g čerstvého oregana
  • 20 g červených feferonek
  • 30 g hladkolisté petržele
  • 20 g česneku
  • 30 ml vinného octa
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 2 g celého černého pepře
  • 5 g soli

Nasekané oregano, feferonky, petržel a prolisovaný česnek spojte s ostatními surovinami a promíchejte.

Postup:
Nasekané oregano, feferonky, petržel a prolisovaný česnek spojíte s ostatními surovinami a promíchejte.

Tatarák z Kantýny

Načíst další článek...