Facebook Instagram

Omáčka chimichurri

314
18. července 2018 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Namočit kvalitní steak přes noc do marinády –  to někteří kuchaři považují za jeden z největších prohřešků vůči hovězímu masu. Hotový steak už ale dochucujte dle libosti. Argentinská omáčka chimichurri chuť masa podpoří, a přitom nepřebije. Zkuste si ji doma připravit tak, jak ji dělá šéfkuchař Kantýny Pavel Straka.

Suroviny na 10 porcí:

8 g čerstvého oregana
20 g červených feferonek
30 g hladkolisté petržele
20 g česneku
30 ml vinného octa
200 ml slunečnicového oleje
2 g celého černého pepře
5 g soli

Postup:
Nasekané oregano, feferonky, petržel a prolisovaný česnek spojíte s ostatními surovinami a promíchejte.

Jak správně upéct kotletu

Načíst další článek...