Facebook Instagram

Pečený bůček z Kantýny

1451
26. listopadu 2019 Autor: Klára Kvitová Foto: Jakub Dohnálek Video: We Are productions, s.r.o

Pečený bůček na všechny způsoby je klasika, na kterou se chytne každý opravdový masař! Zkuste si tuhle dobrotu upéct podle kuchařů a řezníků z Kantýny – mají osvědčený trik na to, aby kůže krásně křupala.

Vepřový bůček

Na 4 porce potřebujete:
1,2 kg vepřového bůčku
slunečnicový olej na potření
sůl

  1. Maso nechte v celku. Očistěte ho od silnější vrstvy tuku a vykostěte. 
  2. Potřete olejem a pak osolte po celém povrchu.
  3. Troubu předehřejte na 250 °C a dolů dejte plech s vodou – zajistí dostatečnou vlhkost. Nepodlitý bůček pečte z každé strany asi 30 minut, dokud se kůže nenafoukne.
  4. Snižte teplotu na 180 °C, přepněte na spodní ohřev a zvolna dopečte. Trvá to asi 90 minut.
  5. Podávejte s čerstvým chlebem, kysaným zelím a vejmrdou.

Vejmrda

Na 4 porce potřebujete:
200 g jablek, očištěných a nastrouhaných
25 g cukru
25 ml octa
30 g najemno nastrouhaného křenu
špetku soli

Smíchejte všechny ingredience. V lednici vám vydrží 2 až 3 dny.

Tip: Hotový bůček krájejte křupavou kůží dolů. Řez bude snazší a kůže se nerozdrolí.

Mohlo by vás zajímat
Rožněná kotleta z Kantýny

Jaké jsou triky šéfkuchařů z Kantýny, aby kotleta držela pohromadě a měla křupavou kůrčičku?

Více zde

Den řezníků na dvorku Bokovky

Načíst další článek...