Facebook Instagram

Picanha z Brasileira

338
6. února 2023 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby Martin Matys vám ukáže, jak picanhu opéct, dochutit a přiblížit se tak dokonalé chuti, kterou znáte z churrasca.

Suroviny na 6 porcí:

1½ kg květové špičky neboli picanhi

olej na potření (slunečnicový, řepkový, nebo uzený)

hrubozrnná mořská sůl

  1. Tukové krytí nařízněte na kostičky. Stačí malinko, neprořízněte až do svalu.
  2. Celý kus potřete ze všech stran olejem.
  3. Maso položte na rozpálenou pánev nebo gril, nejdříve tukovým krytím dolů.
  4. Opékejte zhruba 6 minut z každé strany.
  5. Vložte do trouby vyhřáté na 110120 °C a pečte 3540 minut.
  6. Hotové maso krájejte přes vlákno na tenké plátky a až nakonec ho osolte mořskou solí.
Mohlo by vás zajímat
Květová špička: jemné maso, které má grády

Výrazné tukové krytí je alfou a omegou chuti!

Více zde

7 druhů vývaru

Načíst další článek...