Facebook Instagram

Sekaná z Našeho masa

846
9. září 2018 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Recept do Našeho masa přinesl řezník Jirka Michal. S tímhle receptem svojí babičky vyhrál naši soutěž o nejlepší sekanou.

400 g prorostlého hovězího krku, mletého
500 g vepřového boku bez kosti a kůže, mletého
700 g vepřové plece, mleté
150 ml mléka
100 g housky, na kostičky
1 cibule, najemno nakrájená
2 stroužky česneku, drcené
2 vejce, prošlehaná
sůl, čerstvě drcený pepř a kmín, majoránka

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Mléko nalijte do mísy a namočte do něj kostičky housky. Mleté maso promíchejte s kořením a solí, přidejte cibuli s česnekem, namočené pečivo a vejce.
  2. Propracujte, uhlaďte mokrýma rukama a vložte do pekáčku. Pečte asi hodinu, do zlatohnědé barvy.

Jak grilovat na dřevěném uhlí?

Načíst další článek...