Facebook Instagram

Sendvič s hovězím hrudím z Našeho masa

170
28. srpna 2019 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Vypadá jednoduše, ale klíč úspěchu je v koření a chytře zvolené příloze. Připravte si tenhle výtečný sendvič i doma podle receptu šéfkuchaře Našeho masa Martina Zavoďana.

Na 5 porcí potřebujete:

1 kg hovězího hrudí
½ kg najemno nakrájené cibule
½ plechovky nakrájených konzervovaných rajčat
1 malé světlé pivo
2 bobkové listy
1 lžíce cukru
10 krajíců chleba Eska 33

Na rub:
50 g mletého hořčičného semínka
30 g mletého kmínu
5 g mletého černého pepře
5 g kajenského pepře
špetku mletého fenyklu
30 g soli

Na salát:
¼ hlávky bílého zelí
¼ hlávky červeného zelí
malý kelímek plnotučného bílého jogurtu
2 lžíce vinného octa
hrst nakrájené pažitky
špetku soli, pepře a cukru

  1. Smíchejte všechny suroviny na rub.
  2. Hovězí ze všech stran osolte, narubujte a nechte aspoň den odležet v lednici.
  3. Vyndejte maso z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu. Pak ho na rozpáleném hovězím loji ze všech stran zatáhněte dohněda.
  4. V hrnci, ve kterém jste opékali maso, osmahněte cibuli a přidejte rajčata. Ještě chvíli restujte. Pak přisypte cukr a nechte zkaramelizovat.
  5. Přilijte pivo, přihoďte bobkový list a vše ještě jednou provařte. Do směsi vložte hovězí, přikryjte a pečte přes noc při teplotě 110 °C. 
  6. Opečené maso vyndejte, šťávu sceďte a zredukujte na hustší omáčku. Hovězí nakrájejte na tenké plátky a vraťte do šťávy.
  7. Oba druhy zelí nakrouhejte a smíchejte s jogurtem. Přidejte vinný ocet, sůl, pepř, cukr, pažitku a promíchejte.
  8. Krajíce chleba Eska 33 nasucho opečte a rovnoměrně potřete salátem. Na něj pak rozprostřete plátky masa.

Nakupte si domů!

Nakupte si domů!

Maso na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

T-bone, dvojnásobný chuťový zážitek

Načíst další článek...