Facebook Instagram

Šťavnatý hamburger z hovězího masa

672
29. května 2018 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Úspěch burgeru stojí na dobře ugrilovaném mase. Nebojte se tučnějšího kousku, burger pak bude šťavnatější a chuťově výraznější. V Našem mase ho připravují hezky po česku – s kyselou okurkou, červenou cibulí a hořčicí.

Na 1 burger potřebujete:

180 g namíchaného masa na burger
1–2 lžíce hořčice
1 kyselá okurka, nakrájená na tenké plátky
pár půlkoleček červené cibule
sůl a pepř
1 houska

Postup:
1. Syrové maso důkladně a rovnoměrně opepřete a osolte z obou stran těsně před tím, než ho dáte na gril. Zprudka grilujte nebo opékejte na pánvi z každé strany zhruba 2 minuty. Nepřidávejte žádný olej, protože burger pustí vlastní tuk, ve kterém se opeče.
2. Opečené maso je důležité nechat odpočinout. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte obracečkou přímo na rošt, nebo jen stáhněte plamen na minimum a nechte na pánvi 5–10 minut a v průběhu dvakrát obraťte. Pokud pracujete s venkovním grilem, dopřejte masu odpočinek v zóně s menším žárem.
3. Housku rozpůlte a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly křupavé zvenku a měkké uvnitř.
4. Vrchní část rozpůlené a opečené housky potřete hořčicí a přidejte nakrájenou kyselou okurku i červenou cibuli. Voilà, šťavnatý burger jako z Našeho masa máte na stole!

Tip: Na manipulaci s burgerem na grilu nebo na pánvi je nejlepší používat klasickou kuchyňskou obracečku.

 

Nakupte si domů!

Nakupte si domů!

Maso na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Z čeho vařit svíčkovou na smetaně

Načíst další článek...