Facebook Instagram

Šťavnatý hamburger z hovězího masa

352
29. května 2018 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Úspěch burgeru stojí na dobře ugrilovaném mase. Nebojte se tučnějšího kousku, burger pak bude šťavnatější a chuťově výraznější. V Našem mase ho připravují hezky po česku – s kyselou okurkou, červenou cibulí a hořčicí.

Na 1 burger potřebujete:

180 g namíchaného masa na burger
20 g hořčice
30 g okurky, nakrájené na tenké plátky
15 g červené cibule, nakrájené na půlkolečka
sůl a pepř
1 housku

Postup:
1. Než dáte burger na pánev nebo gril, nechte ho natemperovat – hodinu až dvě odležet při pokojové teplotě. Syrové maso řádně opepřete a opékejte nebo grilujte z každé strany dvě minuty.
2. Je důležité nechat hotové maso odpočinout. Buď si předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo jen vypněte plamen a přiklopte pánev. Pokud pracujete s grilem, dopřejte masu odpočinek v zóně s menším žárem. Teprve potom maso důkladně a z výšky osolte docílíte tím rovnoměrného ochucení a zároveň se vyvarujete přesolení.
3. Vrchní část rozpůlené a opečené housky potřete hořčicí a přidejte nakrájenou okurku i červenou cibuli. Voilà, šťavnatý burger jako z Našeho masa máte na stole! 

 

Nakupte si domů!

Nakupte si domů!

Maso na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

10 tipů na dárky pro masaře

Načíst další článek...