Na 1 porci tataráku potřebujete:
110 g hovězího vrchního šálu
trochu citronové kůry
1 lžičku zastudena lisovaného slunečnicového oleje
sůl a pepř
Na topinku:
30–40 g morku (vnitřku z morkové kosti)
½ menší šalotky, najemno nakrájené
hrst hladkolisté petržele, najemno nasekané
stroužek česneku na potření
máslo na chleba
sůl
krajíc chleba od Kalendů
Začněte tatarákem:
- Hovězí očistěte od blan.
- Namelte maso nahrubo. U Kalendů ho melou pouze jednou.
- Přistrouhejte citronovou kůru – stačí dvakrát třikrát strouhnout.
- Přidejte olej, pepř a sůl.
- Pořádně promíchejte.
A teď připravte topinky s morkem:
- Morkové kosti natemperujte a vyloupněte vnitřek.
- Vnitřky morkových kostí namočte přes noc do mléka (vytáhne z morku krev, aby nebyla cítit v chuti).
- Vyuďte v domácí udírně – zhruba hodinu a půl až dvě při 65 °C.
- Většinu vyuzeného morku nakrájejte na plátky, zbytek nasekejte nadrobno.
- Chleba namažte máslem a opečte na pánvi nebo grilu. Potřete česnekem.
- Šalotku smíchejte s petrželí a nasekaným morkem. Směsí potřete chleba.
- Plátky morku naservírujte na krajíc, posolte a podávejte spolu s tatarákem.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
