Facebook Instagram

Tatarák z Kantýny

1342
22. května 2018 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Nechte vyznít přirozenou chuť masa a doprovoďte ho jen několika základními surovinami. Zkuste tatarák namíchat z hovězího zadního, tak jak to dělají v Kantýně.

Tatarák z Kantýny

1 kg hovězího zadního (vrchní nebo spodní šál), koupíte v Kantýně nebo Našem mase
12 g drceného zeleného pepře
60 g nadrobno nasekané šalotky
30 ml zastudena lisovaného slunečnicového oleje
5 žloutků
nastrouhanou kůru z ½ citronu
špetku soli
řeřichu, stroužek česneku a topinky k podávání

Postup:
Maso nahrubo umelte. Smíchejte ho s ostatními surovinami, ozdobte řeřichou a podávejte s topinkami a stroužkem česneku. 

Maillardova reakce aneb Tanec masových molekul

Načíst další článek...