Facebook Instagram

Tatarák z Lokálu

218
9. října 2022 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Každá hospoda má svůj zaručený recept na svůj tatarák a my vám naservírujeme ten, který je starý jako Lokál sám!

Na jednu porci tataráku budete potřebovat:

Na marinádu

  • 10 g hořčice
  • 25 g kečupu
  • 1 g mleté sladké papriky
  • 3 g soli
  • 0,5 g drceného kmínu
  • 1 g worchesteru
  • 1 g čerstvě mletého černého pepře

3 krajíce chleba

stroužky česneku na potření

Postup:

  1. Maso umelte v mlýnku najemno. Dbejte na to, aby byl mlýnek vychlazený, maso do něj dávejte přímo z lednice.
  2. Umleté maso pořádně promíchejte s cibulí, okurkami, žloutkem a marinádou. 
  3. Podávejte s topinkami potřenými pořádnou vrstvou česneku.
Mohlo by vás zajímat
Tatarák z Našeho masa

Namíchejte si ho doma!

Více zde

Hamburger v detailech: Nový kurz s řezníkem Františkem Kšánou

Načíst další článek...