Facebook Instagram

Telecí tatarák z Brasileira U Zelené žáby

96
29. srpna 2023 Autor: Klára Kvitová Foto: Jakub Dohnálek

Milujete tatarák, ale už nevíte, s čím to hovězí zase smíchat? Zkuste obměnit maso! V Brasileiru míchají tatarák z telecí květové špičky a dochucují pár kapkami lanýžového oleje. Je to jednoduché a strašně dobré!

 

Jaké maso použít?

V Brasileiru používají picanhu neboli květovou špičku. V Našem na tatarák doporučují taky telecí kýtu.

Suroviny:

180 g telecí picanhi (květové špičky)

20 ml lanýžového oleje

1 žloutek

špetka soli a pepře

K podávání:

kapary (plody)

bramborové chipsy nebo chleba na topinky 

  1. Telecí květová špička sice nemá tak výrazné tukové krytí jako hovězí, ale i tak je před přípravou seřízněte.
  2. Očištěné maso namelte najemno.
  3. Přidejte olej, žloutek, sůl, pepř a pořádně zamíchejte.
  4. Každou porci tataráku na talíři ozdobte několika plody kapar a podávejte s bramborovými chipsy nebo minitopinkami.

Jak na topinky?

Starší chleba nařezejte, nejlépe na řezáku, na tenké plátky. Pokapejte olivovým olejem a dejte na chvíli sušit do trouby, dokud nebudou plátky tvrdé a opečené.

Mohlo by vás zajímat
100 řízků na stole

Jak řezníci z Amasa hledali dokonalé mléčné telecí

Více zde

Kurzy vaření s masem v pražském UMu

Načíst další článek...