Jaké maso použít?
V Brasileiru používají picanhu neboli květovou špičku. V Našem na tatarák doporučují taky telecí kýtu.
Suroviny:
180 g telecí picanhi (květové špičky)
20 ml lanýžového oleje
1 žloutek
špetka soli a pepře
K podávání:
kapary (plody)
bramborové chipsy nebo chleba na topinky
- Telecí květová špička sice nemá tak výrazné tukové krytí jako hovězí, ale i tak je před přípravou seřízněte.
- Očištěné maso namelte najemno.
- Přidejte olej, žloutek, sůl, pepř a pořádně zamíchejte.
- Každou porci tataráku na talíři ozdobte několika plody kapar a podávejte s bramborovými chipsy nebo minitopinkami.
Jak na topinky?
Starší chleba nařezejte, nejlépe na řezáku, na tenké plátky. Pokapejte olivovým olejem a dejte na chvíli sušit do trouby, dokud nebudou plátky tvrdé a opečené.
