Facebook Instagram

Trhané hovězí maso z Kantýny

1345
31. ledna 2019 Autor: Klára Kvitová Foto: Jakub Dohnálek

Vláčné i křupavé zároveň to je trhané hovězí z Kantýny. Zástupce šéfkuchaře Pavel Brichzin nám prozradil pár triků, jak si tuhle delikatesu upéct doma.

Příprava: 30 minut + 12 hodin pečení

Na 6 porcí potřebujete:
2 kg hovězího karabáčku
2 l hovězího vývaru
250 g másla
sůl a pepř

  1. Maso osolte a opepřete po celé jeho ploše. Zprudka zatáhněte přímo na rozpálených uhlících, případně na pánvi.
  2. Vložte do pekáče, podlijte vývarem a při teplotě 120 °C pečte pod pokličkou 12 hodin.
  3. Natrhejte a promíchejte s kousky másla. Podávejte buď jen tak, nebo s bramborákem, jak to mají nejraději v Kantýně.

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Hovězí krk

Načíst další článek...