Facebook Instagram

Utopenec z Lokálu

3837
5. srpna 2018 Autor: Klára Kvitová Foto: Honza Zima

Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák. Kreativní šéfkuchař Lokálu Petr Benda vám bude při nakládání k ruce.

Na 20 utopenců potřebujete:

20 špekáčků

Na náplň:
3 feferonky, nakrájené na kolečka
4 cibule, nakrájené na klínky
5 kyselých okurek, nakrájených na klínky
1 malou sklenici kysaného zelí

Na nálev:
1 litr octa
700 ml vody
1 lžíce celého pepře
½ lžíce nového koření
7 bobkových listů
1¼ kg mrkve, nakrájené na kolečka

  1. Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.
  2. Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím.
  3. Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.
Mohlo by vás zajímat
Hovězí vývar podle Lokálu

Polívka je grunt – a u vývaru to platí dvojnásob!

Více zde

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Hovězí veverka na víně

Načíst další článek...