Na 20 utopenců potřebujete:
20 špekáčků
Na náplň:
3 feferonky, nakrájené na kolečka
4 cibule, nakrájené na klínky
5 kyselých okurek, nakrájených na klínky
1 malou sklenici kysaného zelí
Na nálev:
1 litr octa
700 ml vody
1 lžíce celého pepře
½ lžíce nového koření
7 bobkových listů
1¼ kg mrkve, nakrájené na kolečka
- Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.
- Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím.
- Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.
