Pro 4 osoby
4 vepřové kotlety i s kostí
sůl a čerstvě mletý pepř
sádlo na smažení
Na obalení:
hladká mouka
prošlehané vejce
strouhanka
- Maso jen zlehka naklepejte, aby se trochu porušila vlákna. Pak ho osolte a obalte v trojobalu, tedy v mouce, vejci a strouhance.
- Obalený řízek osmažte z obou stran na sádle, do světle zlaté barvy. Mezitím si předehřejte troubu na 120 °C, doprostřed umístěte rošt a pod něj plech.
- Osmažené řízky položte na rošt a pečte 20 minut. Kdybyste je dali přímo na plech, tuk by nemohl odkapávat a začala by se odlupovat strouhanka. Popisovaný postup připomíná přípravu steaku – maso se nejprve zprudka zatáhne a potom se pomalu dopéká. Díky tomu zůstane šťavnaté.

Mohlo by vás zajímat