Hovězí guláš můžete uvařit z:
- kližky – je to masitá a klihovatá partie. Klihovaté části se v omáčce rozpustí a dodají jí sílu. Použijte buď přední, nebo zadní;
- karabáčku – je méně klihovatý a více masitý;
- hovězího krku – má v sobě tučné části, které můžete vyříznout, pokud vám nechutnají.

Doma si ho teď můžete užít stejně jako na stojáka v řeznictví!
Hovězí guláš podle Našeho masa
Potřebujete:
4 lžíce sádla
1 kg cibule, nakrájené najemno
1 kg hovězího masa
1 l hovězího vývaru
½ krajíce staršího chleba, nakrájeného na kostičky
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1 lžíce soli
1 lžička pepře
- Ve větším kastrolu rozehřejte polovinu tuku a dejte opékat cibuli. Kostky masa osolte a opepřete. Až bude cibule opečená dohněda, přidejte k ní maso.
- Pomalu opékejte. Kdyby se vám maso připékalo, zlehka ho podlijte vývarem. Zatímco se maso restujte, na menší pánvi si rozehřejte zbytek tuku a opečte na něm kostičky chleba.
- Jakmile je maso opečené ze všech stran, přidejte k němu protlak a krátce zarestujte. Podlijte trochou vývaru. Přisypte papriku a znovu krátce zarestujte. Potom zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené, ale neplavalo.
- Přidejte kmín, utřený česnek a osmažený chléb. Hrnec zakryjte pokličkou a pomalu duste, dokud maso nezměkne. Když je maso hotové, přidejte majoránku a ještě krátce provařte.
- Podávejte s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.