Facebook Instagram

Znojemská pečeně z Kuchyně

19
20. srpna 2023 Autor: Klára Kvitová

Příprava znojemnské pečeně je překvapivě jednoduchá. V Kuchyni navíc přidávají na hotové porce ještě celé okurky opečené na másle. Dvojitá dávka okurek znamená jediné extra dávku kyselosti, a hlavně chuti!

Pro 45  osob:

1 kg hovězí loupané plece

1 kg cibule, nakrájené najemno

100 g najemno nakrájených kyselých okurek do základu

150 ml láku z kyselých okurek

4 l hovězího vývaru (3 l na základ + 1 l na pečení masa)

400 g malých okurek k podávání

45 lžiček másla (1 lžička na porci)

sůl a pepř

sádlo

dušená rýže k podávání

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a pusťte se do přípravy masa. Loupanou plec ze všech stran osolte a opepřete. V pekáči ji podlijte vývarem a pečte doměkka. Délka pečení záleží na velikosti masa množství, které uvádíme v receptu, upečete za 23 hodiny.
  2. Mezitím si vytvořte základ. Na sádle pomalu opečte cibuli do zhnědnutí.
  3. Přidejte okurky i lák. Osolte a opepřete.
  4. Zalijte vývarem a provařte. Trvá to asi hodinu.
  5. Hotový základ pořádně rozmixujte a poté přeceďte přes cedník.
  6. Maso nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou.
  7. Menší okurky opečte na másle. Na talíři je naservírujte na plátky masa.
  8. Podávejte s dušenou rýží.

Tip: Postup můžete obrátit – nejdříve si připravte základ a v něm pak dopečte maso.

Mohlo by vás zajímat
Rostbíf z Kuchyně na Hradě

Jednoduchý recept, ke kterému budete potřebovat hlavně dvě zásadní ingredience – dobré maso a teploměr!

Více zde

 

 

Kam na nákup?

Suroviny na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Kampotský pepř: Hvězda na pepřovém nebi

Načíst další článek...